moshaverrkhob
moshaverrkhob

روانكاوي اعتياد چه كمكي به شما مي كند؟

نظريات روانكاوي اعتياد چطور گرايش به مصرف مواد را بيان خواهد كرد؟ يكي از نظرهاي اصلي و زير بنايي علم رواننشاسي، روانكاوي مي باشد در اين نظريه اطلاعات زيادي در مورد اختلالات رواني، علائم و روند درمان آن ها بيان شده است كه در اختيار روان شناسان قرار مي گيرد و در نظريه روانكاوي مفاهيم بسياري بيان شده است كه مي توان به مفاهيم خودآگاه، ناخودآگاه، مراحل رشد جنسي اشاره نمود.

بسياري از افراد از اين مفاهيم استفاده مي كنند تا بهتر بتوانند به علل گرايش و ابتلا به اعتياد پي ببرند در ادامه اين مقاله توضيحات بيشتري در اين مورد روانكاوي اعتياد مي پردازيم و هم چنين براي اين كه از اين موضوع در اعتياد استفاده كنيد مي تواند از خدمات مشاوره ترك اعتياد كمك بگيريد تا راهنمايي هاي لازم را انجام دهند.

روانكاوي اعتياد، اعتياد از منظر مراحل رشد جنسي
فرويد زماني كه مي خواست نظريه خود را مطرح كند مراحل رشد جنسي را براي انسان تعريف نموند و در آن مراحل رشد دهاني، مقعدي، آلتي، نهفته و تناسلي را براي دوره هاي مختلف سني ارائه نموده است و هم چنين هويت جنسي فرد در دوران كودكي شكل مي گيرد و به تدريج در اين دوران به تثبيت مي رشد.

بر اساس نظريه فرويد انرژي رواني در هر دوره بر روي منطقه خاصي از بدن اثر مي گذارد و در هر كدام از مراحل بحران هاي مربوط به خودش را دارد و در صورتي كه مسائلي كه به اين دوران ها مربوط مي شود به درستي حل نشود انرژي رواني در همان دوران باقي خواهد ماند و فرد براي گذر از دوران و پيوستن به مراحل بعدي با مشكلاتي رو به رو مي شود، به طور مثال روانكاوي اعتياد را نمادي از حل نشدن تعارضات مرحله دهاني مي داند.

اعتياد، بازگشت به مرحله دهاني
مرحله دهاني اولين مرحله از رشد رواني و جنسي مي باشد كه زماني كه فرد متولد مي شود تقريبا ۱۸ ماه از زندگي خودش را به مرحله دهاني مي گذارد در اين مرحله انرژي رواني بر روي دهان و نواحي اطراف آن متمركز مي باشد زيرا نياز نوزاد در اين مرحله بيشتر از طريق مكيدن پستان مادر رفع مي شود.

در صورتي كه نيازهاي جسماني و عاطفي نوزاد در اين مرحله به درستي برآورده نشود و مادر نتواند به خوبي آن ها را ارضا كند و يا بالعكس مادر در برآورده شدن آن ها افراط نشان دهد در اين هنگام كودك در اين مرحله تثبيت شده و روند رشدي او با اختلالاتي رو به رو مي شود و مشكلاتي براي كودك به وجود مي آيد.

اين مشكل تا دوران بزرگسالي همراه فرد خواهد بود و به صورت هاي مختلفي خودش را نشان مي دهد و روانكاوان معتقد هستند كه اين افراد در بزرگسالي بيش از حد به نيازهاي دهاني توجه مي كنند و به آن اهميت مي دهند آن ها با اين رفتار به مرحله اول زندگي شان بازگشته اند و تعارض هاي دروني مربوط به اين دوره را نشان مي دهند افرادي كه به مرحله دهاني علاقه بسياري دارند مي توانند به صورت هاي مختلفي مانند خوردن زياد و افراطي، علاقه زياد به نوشيدن، سيگار كشيدن، مصرف الكل و غيره نشان داده شود.روانكاوي اعتياد، تعارض ميان ساختارهاي رواني

فرويد سه اصل را در ساختار رواني انسان مشخص مي كند كه به آن، نهاد، خود و فراخود مي گويند. نهاد از همان ابتداي تولد همراه ما مي باشد و نيازها و غرايز طبيعي كه درگير آن هستيم را براي ما يادآوري مي كند و زماني كه در مسير رشد قرار مي گيريم خود تشكيل داده مي شود و براي رفع و ارضاي نيازهاي نهاد به واقعيت هايي كه در محيط موجود مي باشد توجه مي كند.

در آخرين مرحله فراخود تشكيل داده مي شود كه در آن ارزش هاي اخلاقي و وجدان به وجود مي آيد و بر اساس بررسي هاي انجام شده اگر ميان اين سه ساختار تعارضاتي به وجود آيد مي تواند باعث بروز اختلال هاي رفتاري مانند اعتياد در فرد شود.

اعتياد و غلبه نهاد بر ساير ساختارهاي رواني
در صورتي كه فرد والدين سخت گيري داشته باشد كه ارزش هاي اخلاقي بسيار سخت گيرانه اي را براي او در نظر بگيرد و يا در شرايطي قرار بگيرد كه وجدانش تحت تاثير قرار گرفته و فرد احساس گناه كند در اين حالت فراخود به نهاد فشار مي آورد باعث مي شود تا احساسات استرس آور و اضطراب آوري در فرد به وجود آيد و در اين موقعيت خود تلاش مي كند تا نقش ميانجي گري داشته باشد و ميان نهاد و فراهود تعادلي را ايجاد نمايد و در صورتي كه در اين فرايند خود با شكست رو به رو شود فشارهاي زيادي به وجود مي آيد كه ممكن است دو راه را پيش روي فرد قرار دهد.

يكي از راه ها به اين صورت است كه فرد تسليم وجدان خود شده است و يا كاملا آن را كنار مي گذارد و به سمت راه هايي مي رود تا لذت هاي آني تجربه كند و نيازهاي نهاد را حل نمايد در صورتي كه افراد راه دوم را انتخاب مي كنند به احتمال زياد درگير اعتياد و مواد مي شوند و بايد نشانه هاي اعتياد به مواد مخدر را در اين افراد مورد بررسي قرار داد و آن ها را شناسايي كرد.

منبع:كانون مشاوران ايران-روانكاوي اعتياد چه كمكي به شما مي كند؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/11/25  ] [ ۱۷ ] [ moshaverrkhob ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
قالب وبلاگ
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب